Порівнюючи п'ятірку апаратів, представлених у статті, за допомогою таблиці з характеристиками культиваторів можна швидко визначити, який інструмент краще підійде для вашого городу. А щоб ознайомитися з іншими моделями техніки для розпушування та прополювання ґрунту, загляньте в каталог електричних культиваторів.

+8 фото
+7 відео
Ціна, мала вага.
Мала потужність, схильність до перегрівання.

Дротовий культиватор Einhell GC-RT 7530 – це компактний і легкий інструмент для обробки ґрунту в теплицях та на присадибних ділянках. Він розпушує землю за допомогою чотирьох сталевих фрез, які обертаючись зі швидкістю до 400 об/хв, легко проникають у ґрунт і перевертають його. Невелика ширина обробки (30 см) дає змогу прополювати вузькі ділянки між грядками, на клумбах, під кущами та на пристовбурових колах садових дерев. Але слід зазначити, що невисока потужність двигуна (750 Вт) не дає змоги замахуватися на складні та масштабні задачі. Практичний досвід показує, що даний культиватор добре розпушує лише легкий ґрунт. Тому його варто використовувати на «культурних» ділянках, за якими ведеться регулярний догляд. А ось на важких ґрунтах, на зразок жирного чорнозему або глинистого ґрунту, можуть виникнути складності через нестачу потужності. Також не варто використовувати Einhell GC-RT 7530 для обробки великих городів. Справа в тому, що його двигун схильний до перегрівання під навантаженням, через що після кожних 15 хвилин роботи доводиться робити паузи для «відпочинку» інструменту.

Незважаючи на невисоку ціну, цей культиватор може похвалитися пристойною якістю. Його корпус зроблений із міцного пластику, а фрези – із гарного металу. Ручка інструменту не регулюється за висотою, але вона може складатися (для зменшення габаритних розмірів під час зберігання або під час перевезення у багажнику легкового автомобіля). Під час збирання культиватора кнопку вимикача можна встановити під праву чи ліву руку. Завдяки невеликій вазі апарата (всього 7 кг), навіть тендітні жінки і люди похилого віку можуть спокійно працювати з цим інструментом і переносити його з однієї грядки на іншу. Тому електричний культиватор Einhell GC-RT 7530 відмінно підійде тим, хто хоче відмовитися від лопати та сапи, щоб витрачати менше сил при обробці городу або присадибної ділянки.

+9 фото
+11 відео
Потужність, транспортувальні колеса.
Не виявлено.

Електричний культиватор Forte EPT-1400 оснащений дуже потужним (за мірками даного класу техніки) двигуном на 1400 Вт, підходить для суцільної та міжрядної обробки на ділянках, які раніше переорювалися або перекопувалися. Його доцільно використовувати для розпушування ґрунту та прополювання бур'янів на невеликих городах та присадибних ділянках, у теплицях та парниках, на клумбах та навколо дерев у саду. Даний інструмент розпушує землю за допомогою чотирьох сталевих фрез, що обертаються зі швидкістю до 230 об/хв. Вони швидко і ефективно розбивають грудки, що злежалися, перетворюючи поверхневий шар ґрунту на «пух». За один прохід апарат обробляє смугу шириною 36 см. Максимальна глибина скопування досягає 20 см.

Культиватор Forte EPT-1400 має просту конструкцію і не потребує особливого обслуговування, крім періодичного очищення та регулярної заміни оливи в черв'ячному редукторі. Тому навіть ті, хто раніше не мав досвіду роботи з подібною технікою, легко впораються зі збиранням апарату та підготовкою до роботи. У комплект входить транспортувальний блок з двома обгумованими колесами. Він кріпиться ззаду до культиватора і дає можливість легко переміщати 12 кг агрегат з місця на місце, доставляючи його на ділянку або маневруючи між грядками. Під час перекопування землі транспортувальні колеса піднімаються вгору і не заважають техніці розпушувати ґрунт.

Хоча електричні культиватори даного класу не підходять для глибокого орання, але за допомогою такого інструменту обробляти невеликий город значно легше, ніж вручну. Зазначимо, що Forte EPT-1400 випускається вже більше 10 років і має гарну репутацію серед садівників та городників.

+8 фото
+5 відео

Культиватор HECHT 738 є інструментом побутового класу, який можна використовувати на будь-якій ділянці, де є доступ до електрики. Він оснащений двигуном потужністю 1000 Вт, що працює від звичайної побутової мережі 230 В. Мотор передає обертання на робочі органи через одношвидкісний черв'ячний редуктор. На вихідному валі редуктора є цільноштамповані сталеві фрези (загальним числом 4 штуки — по дві з кожного боку). Під час роботи вони обертаються зі швидкістю до 430 об/хв, швидко та ретельно перемелюючи ґрунт під культиватором. Геометрія та розміри робочих органів дають змогу за один прохід обробляти смугу шириною 37 см та розпушувати ґрунт на глибину до 20 см.

Такі невеликі і легкі (вага 8.4 кг в даному випадку) інструменти, як HECHT 738, іноді називають електролопатами, тому що вони виконують ту саму функцію: перекопують землю на невелику глибину, що приблизно відповідає довжині штика лопати, розбивають грудки ґрунту і рубають коріння бур'янів. . Але працювати з культиватором значно легше, ніж копати грядки вручну. Даний апарат оснащений зручними рукоятками, за допомогою яких інструмент можна притискати до землі, щоб фрези повністю проникали у ґрунт, або тягнути його на себе. За рахунок невеликих розмірів культиватор підходить для обробки ґрунту в міжряддях та інших вузьких місцях (наприклад, між кущами, на клумбах або пристовбурових колах дерев), а також усередині теплиць та парників.

Якщо HECHT 738 здається вам недостатньо потужним, рекомендуємо звернути увагу на його «старшого брата» – культиватор HECHT 745, який має 6 фрез та двигун на 1500 Вт.

+14 фото
+4 відео
Пристойні значення ширини та глибини оброблення, 6 комплектних фрез.
Не виявлено.

Компанія Konner&Sohnen в основному відома споживачеві недорогою та якісною силовою технікою, основу якої складали побутові електрогенератори. В останні роки асортимент продукції було розширено за рахунок випуску сімейства моторних помп, а також лінійки легких культиваторів на електро та бензиновій тязі. Електричний культиватор Konner&Sohnen KS 1500T E являє собою легкий пристрій (12 кг) для розпушування ґрунту на ділянках, де є близьке підключення до побутової розетки 230 В. Об'єктом обробки можуть бути клумби, городи, сади, теплиці або просто земельні наділи. Основу культиватора становить екологічний електродвигун потужністю 1200 Вт, який працює в парі з черв'ячним редуктором, що визначає єдину швидкість переднього ходу.

Модель розрахована виключно на культивацію ґрунту та не може використовувати інші навіси, крім набору з 6 комплектних цільноштампованих фрез Ø 22 см. Робочий інструмент зверху закритий захисним крилом-бризковиком, який запобігає розкиданню каменів під час роботи. А на задньому кронштейні закріплено пару невеликих гумових коліс, що спрощують транспортування та роботу агрегату. Під П-подібною рукояткою, що складається, знаходиться широкий важіль пуску. У неробочому стані він заблокований від випадкового спрацьовування кнопкою панелі управління, що прикріплена до правої стійки. Ширина проходу, що забезпечується інструментом, становить 45 см, а максимальна глибина розпушування — 22 см. Електрозахист класу IPX4 дає змогу безпечно працювати з апаратом навіть під невеликим дощем. Для збільшення радіусу дії допускається використання подовжувача завдовжки до 50 м на основі 3-жильного кабелю перетином 2.5 мм².

+5 фото
+5 відео
Електродвигун власної конструкції, гарна ширина та глибина опрацювання ґрунту, 6 комплектних фрез, невисокі вимоги до характеристик кабеля подовжувача.
Не виявлено.

Легкий та продуктивний електричний культиватор Hyundai T1820-E належить до категорії добротних середняків у класі малогабаритної садової техніки. Пристрій обладнаний портативним асинхронним електромотором власної конструкції, що має номінальну потужність 1500 Вт. Передача крутного моменту здійснюється за допомогою надійного черв'ячного редуктора, укладеного в корпусі з міцного алюмінієвого сплаву. Трансмісія забезпечує швидкість обертання робочого оснащення без навантаження на рівні 400 об/хв, чого достатньо ефективної обробки земельних ділянок різної щільності.

Ззаду культиватора розміщений транспортувальний блок з 2 колесами на гумовому ходу, що мають механізм регулювання з декількома фіксованими положеннями для переміщення і роботи. Ергономічні рукоятки з Г-подібними ручками для зручного хвату дають можливість легко керувати культиватором, виконуючи складні маневри на земельній ділянці. Близьке розташування панелі управління з важелем пуску та запобіжною кнопкою дає можливість вмикати мотор і розпочинати роботу без зайвих нахилів. Модель комплектується 6 набірними фрезами з кованої сталі, які забезпечують фронт робіт шириною 40 см з максимальною глибиною розпушування 20 см. Занадто глибоке заривання фрез у ґрунт, висока щільність ґрунту або його кам'яниста структура можуть стати причиною спрацьовування реле перегрівання, що автоматично вимикає двигун.