Специфікації моделей з огляду наводяться для наочного порівняння у зведеній таблиці зволожувачів повітря з ароматизатором. Самостійно підібрати зволожувач можна у відповідному розділі каталогу.

+45 фото
+3 відео
3 передвстановлені режими зволоження, вбудований динамік, віддалене управління зі смартфона, інфо-дисплей, підсвічування корпусу.
Низька інтенсивність випаровування рідини, малий об'єм бака для води.

Приставка Connected у розгорнутому імені зволожувача від Cecotec фігурує недарма – за нею стоїть «розумна» функціональність, завдяки чому можна управляти можливостями приладу зі сполученого смартфона.

У мобільному додатку допускається вибирати один із трьох передвстановлених режимів зволоження (низька інтенсивність, середня та висока), встановлювати будильник або таймер відключення. Більше того, Cecotec PureAroma 550 Connected оснащується вбудованим динаміком — через нього можна відтворювати музику зі смартфона, використовуючи прилад як таку собі портативну колонку.

Модель заточена під обслуговування приміщень площею до 30 м². Однак розраховувати на швидкий ефект від неї не доводиться – максимальна інтенсивність випаровування рідини сягає лише 25 мл/год. Напівлітрового бака води вистачає зволожувачу приблизно на 20 годин роботи без дозаправки. Також варто зазначити, що основне кнопкове управління роботою приладу доповнюється інфо-екраном.

Щоб скористатися функцією ароматерапії, ефірні олії передбачається додавати прямо в резервуар з водою зволожувача. Є в моделі і підсвічування корпусу – на ніч воно може заміняти собою окремий нічник. Cecotec PureAroma 550 Connected є функціональним смартпристроєм, яким допускається управляти, не підводячись з дивану.

+12 фото
3 передвстановлені режими зволоження, верхній долив води, інфо-дисплей, таймер відключення.
Істотних мінусів немає.

Стиляга-зволожувач Adler AD 7972 забезпечує точний контроль над рівнем вологості в приміщеннях, що обслуговуються, «квадратурою» до 35 м². Модель стане в нагоді для дому, малого офісу чи невеликих комерційних площ.

Прилад може підтримувати вологість автоматично в діапазоні від 40 до 90 %. При відхиленнях від попередньо заданої величини з вилкою до 5% процес зволоження запускається або зупиняється без втручання користувача. На вибір надається три рівні зволоження з різною інтенсивністю водяного туману – від 150 до 300 мл/год. При цьому на повній заправці 4-літрового бака модель безупинно працює до 13 годин поспіль.

Контролювати рівень цільової вологості передбачається за даними на інфо-екрані пристрою. Стройним рядом над дисплеєм вишукувались кнопкові органи управління зволожувача. А на верхній торець корпусу винесено заливну горловину для зручного наповнення резервуару водою.

Adler AD 7972 має таймер відстрочки вимкнення з інтервалами 1/2/4/6 годин, системою захисту від «сухого» запуску, тихим нічним режимом зволоження. Доповнює картину функція ароматерапії – при використанні ефірних водорозчинних олій повітря в приміщенні насичується приємними запахами.

+11 фото
+2 відео
7 передвстановлених режимів зволоження, вбудований термометр, гігрометр і таймер вимкнення, функції ароматизації, іонізації та «теплої» пари, нічний та дитячий режими, фільтр очищення води.
Істотних мінусів немає.

Побутовий зволожувач повітря Electrolux EHU-3610D від провідного світового виробника популярної домашньої техніки є сучасним пристроєм з відмінною функціональністю та продуктивністю.

Модель виконана у формі зрізаної піраміди та призначена для підтримки оптимального рівня вологості повітря методом мембранного розпилення мікрочастинок водяної суспензії за допомогою поворотного випарника у приміщеннях площею до 30 м². Зволожувач має продуктивність 500 мл/год, що забезпечує швидкий «вихід» на задані користувачем значення. Корпус пристрою має приємне підсвічування, яке можна відключити за бажанням, а комплектний пульт ДУ забезпечує максимальний комфорт управління.

Прилад оснащується баком для води ємністю 5.3 л, яка перед роботою очищується та пом'якшується за допомогою вбудованих фільтрів. А завдяки комбінованому фільтру класу HEPA + Carbon проводиться очищення повітря, що надходить зовні. На лицьовій стороні приладу розміщено цифровий дисплей з індикаторами режимів, панель управління та сенсорну шкалу налаштування параметрів. Електроніка дає змогу вибрати один із 7 передвстановлених режимів інтенсивності зволоження або встановити значення вручну. Вбудовані гігрометр та термометр показують поточний рівень вологості та температуру в приміщенні, а гігростат здатний підтримувати відносну вологість протягом часу, встановленого на таймері вимкнення (до 12 годин).

Об'єму бака для води вистачає приблизно на 10 годин безперервної роботи, після чого захист від сухого ходу автоматично відключає зволожувач, пояснюючи причину сигналом індикатора на панелі управління. Пристрій також дає можливість активувати функції ароматизації та іонізації повітря, які сприятливо позначаються на підтримці здорового мікроклімату в приміщенні. Слід також відзначити безшумний нічний режим та дитячий режим роботи, при якому разом із зволоженням запускається функція іонізації та «теплої» пари (пастеризація).

+7 фото
Випуск водяної пари на 360°, функції іонізації та ароматизації, вугільний фільтр, сенсорне управління, інфо-дисплей, пульт дистанційного управління.
Істотних мінусів немає.

Пристрій Oromed ORO-2022 поєднує в одному флаконі багато корисних функцій. Прилад допомагає підтримувати оптимальний рівень вологості в приміщенні, виконує очищення повітря, іонізацію та ароматерапію.

Усередині зволожувача розміщується 4-літровий бак для води, що розщеплюється на дрібні крапельки водяного туману за допомогою ультразвукової мембрани. Випуск пари можливий у будь-якому напрямку завдяки поворотній конструкції сопла. У режимі максимальної продуктивності прилад витрачає воду в об'ємі до 260 мл/год, відповідно, на повній заправці забезпечується до 14 годин безупинної роботи.

Іонізатор на борту моделі насичує повітря у приміщенні негативно зарядженими частинками (аніонами) – вони запобігають розмноженню мікробів, нейтралізують віруси та бактерії. Додатковою ланкою на варті очищення повітря виступає вугільний фільтр, націлений на усунення неприємних запахів. А в спеціальний відсік передбачається додавати ефірні олії – так у пристрої реалізована функція ароматерапії.

Oromed ORO-2022 оснащується сенсорною панеллю з інфо-екраном. На дисплеї пристрою можна виводити дані щодо поточного рівня вологості, температуру в приміщенні, також він служить для встановлення таймера вимкнення. А якщо з дивана вставати не хочеться взагалі, в розпорядження користувача люб'язно надається пульт ДУ до зволожувача.

+5 фото
+1 відео
Зволоження стерильною парою, очищення та дезінфекція повітря, самоочищення від накипу.
Істотних мінусів немає.

Паровий зволожувач Boneco S200 виконує тонке очищення та дезінфекцію повітря, паралельно з чим може використовуватися в амплуа домашнього інгалятора для проведення оздоровчих процедур.

Працює модель за принципом гарячого випаровування — вода у спеціальній камері нагрівається до температури кипіння та випускається у вигляді стерильної пари, яка охолоджується до безпечної температури близько +48 °С. Технологія парового зволоження дає змогу позбавитися хвороботворних мікроорганізмів, вірусів і бактерій, до того ж вона характеризується стабільно високою продуктивністю.

При використанні ароматичних та ефірних олій прилад згодиться на роль домашнього інгалятора. Олії, що вдихаються з парами, полегшують симптоми простудних захворювань. Безперервно зволожувач здатний працювати до 10 годин поспіль – саме настільки вистачає повної заправки 3-літрового бака водою. До речі, щоб уникнути утворення нальоту та усіляких відкладень у моделі передбачається функція самоочищення від накипу.

Управління роботою пристрою покладено на поворотну ручку регулювання продуктивності зволоження. Жодних інших кнопок і крутилок у конструкції моделі немає. На випадок низького рівня води в баку пристрій має функцію автовідключення. Boneco S200 – проста і невибаглива «робоча конячка» для ефективного зволоження, повітроочищення та домашніх інгаляцій з аромаоліями.