Наочна таблиця допоможе порівняти характеристики та ціни телевізорів огляду. Більше моделей для самостійних пошуків представлено у загальному каталозі.

+12 фото
+1 відео
Підсвічування Direct LED, Chromecast, порти HDMI 2.1 з актуальними технологіями, підтримка голосових помічників.
Істотних недоліків не виявлено.

Телевізор бренду TCL є однією з найдоступніших 65-дюймових моделей ринку на базі Google TV. При підключенні до інтернету (дротом або через Wi-Fi 5) на користувачів чекає швидкий доступ до різного медіаконтенту, включаючи встановлені додатки популярних стрімінгових сервісів — Netflix, Disney+ та Amazon Prime Video.

Працює смартоболонка TCL 65P638 швидко, інтерфейс простий та зрозумілий. До додаткових фішок можна віднести фірмову технологію Chromecast для легкого виведення контенту зі смартфона або планшета, а також можливість давати команди голосовим асистентам Amazon Alexa або Google Assistant.

Телевізор оснащений підсвічуванням Direct LED, яке має явні переваги перед варіацією Edge. Вона сприяє виведенню на екран більш яскравого та контрастного підсвічування. При цьому підвищити якість передачі кольорів покликані різні фірмові функції, включаючи технологію Dynamic Color Enhancement.

Зробити відеоряд плавнішим («герцовка» тут стандартна — 60 Гц) має збільшений індекс динамічних сцен (до 2400 к/с). Заявлено також підтримку актуальних форматів HDR — HDR10 і Dolby Vision, але запас яскравості тут навряд чи забезпечить вау-ефект від перегляду відповідного контенту.

До переваг телевізора належить наявність трьох портів HDMI 2.1. Цю версію роз'єму відрізняє не тільки збільшена пропускна здатність, а й затребувані технології. Припустимо, eARC покликана підвищити якість звучання, а аудіосистема тут представлена 20-ватними стереодинаміками з Dolby Atmos. Технологія ALLM порадує геймерів, адже перехід в ігровий режим із низькими затримками введення відбувається автоматично.

TCL 65P638 – цікавий телевізор на Google TV для мультимедійних розваг, казуальних ігор та іншого домашнього дозвілля.

Гарна контрастність зображення, режим MultiView.
Істотних недоліків не виявлено.

Дебютант 7-ї серії 2023 року компанії Samsung – це молодша 4K-модель з діагоналлю 65". У продажу також зустрічаються споріднені варіації з іншим розміром екрану – від 43 до 85 дюймів.Телевізор виконаний у пластиковому корпусі з двома широко рознесеними ніжками, які забезпечують стабільне положення на горизонтальних поверхнях.

До фішок Samsung UE-65CU7172 крім гарної деталізації (і функції масштабування) належить висока контрастність зображення, що забезпечує природний чорний колір у темних сценах. Як результат, модель можна рекомендувати любителям кіноперегляду в кімнатах із приглушеним освітленням.

Телевізор оснащений не найновішим процесором: Samsung Crystal 4K був представлений в 2020 році. Але його потужностей цілком достатньо, щоб розкрити розумний потенціал моделі. Як ОС запропонована платформа Tizen з плавною роботою, гарною швидкодією та відмінним вибором додатків для встановлення. З приємних доповнень тут є режим MultiView, тобто картинка в картинці. У ньому можна одночасно виводити на екран зображення з різних джерел сигналу, скажімо, кабельного TV і смартфона.

Модель отримала стерео акустику на 20 Вт і кілька фірмових функцій, покликаних покращити звучання, наприклад, OTS Lite для ефекту об'єму. А якщо підключити зовнішній саундбар, то завдяки технології Q-Symphony його можна використовувати разом із вбудованими динаміками. У комплект входить базовий пульт дистанційного управління без мікрофона для голосових команд.

До недоліків належить низька пікова яскравість (типово для ТВ початкового класу), тому підтримка HDR тут дуже формальна. В іншому Samsung UE-65CU7172 — варіант для тих, хто розраховує на якісне зображення і круту смартоболонку.

Один порт HDMI 2.1 з актуальними технологіями, підтримка голосових помічників.
Немає LAN-порту (і Wi-Fi 4), малий вибір додатків для фірмової смартплатформи.

Представник 7-ої серії компанії Philips – це 65-дюймовий 4K-телевізор початкового рівня. Модель виконана в безрамковому дизайні – з боків та зверху дисплея рамки дійсно майже непомітні. Також заявлено досить невелику товщину корпусу (близько 9 см без урахування ніжок), тому Philips 65PUS7008 повинен добре вписатися практично в будь-який інтер'єр.

Телевізор отримав великий екран з роздільною здатністю 3840x2160 пікселів і функцією Upscaling: вона підвищуватиме чіткість HD або Full HD контенту. Виробник декларує насичене зображення з якісною кольоропередачею. Також модель сумісна з актуальними форматами HDR, включаючи HDR10+, щоправда, традиційно невисока яскравість дисплеїв початкового класу навряд чи розкриє весь потенціал відповідного контенту.

До переваг телевізора належить наявність порту HDMI 2.1 з такими технологіями «на борту» як VRR і ALLM. Обидві орієнтовані насамперед на геймерів. Так, перша забезпечує автоматичне підлаштування частоти зміни кадрів, а друга – «на автопілоті» активує ігровий режим (припустимо, відразу при включенні консолі PS5).

Як основне «залізо» моделі запропоновано процесор Pixel Precise Ultra HD, який працює в тандемі з власною «операційкою». Це нова смартоболонка з встановленим YouTube, Netflix та іншими популярними сервісами, підтримкою голосових асистентів Amazon Alexa та Google Assistant, магазином додатків Philips. Останній хоч і поповнюється новинками, але поступається основним конкурентам за розмаїттям програм.

Мінусом телевізора є відсутність порту LAN для дротового підключення, до того ж і модуль Wi-Fi тут лише четвертого покоління (односмуговий). Його пропускної здатності при потоковому перегляді відео може іноді не вистачати. Якщо це не критичний момент для вас, Philips 65PUS7008 – цікавий телевізор без переплат з HDMI 2.1 в наявності.

Chromecast, Bluetooth-пульт ДУ, підтримка голосових помічників.
Відчутних недоліків не виявлено.
Ціна від 33 999 грн.

Телевізор з 65-дюймовою діагоналлю від бренду Xiaomi – це модель з роздільною здатністю 3840x2160 пікселів і стандартною частотою оновлення в 60 Гц. При цьому плавність відеоряду програмно покращує технологія MEMC, яка спрацьовує у динамічних екшн-фільмах та іграх. Користувачам доступно 5 пресетів зображення: стандартне, яскраве, і 3 профільні — для фільмів, ігор та спортивних трансляцій.

Xiaomi Mi TV P1E 65 має порадувати якісною кольоропередачею. Так, тут використовується псевдо 10-бітна матриця (8-біт + FRC), яка здатна відображати понад мільярд відтінків. Також заявлено, що покриття професійного простору DCI-P3 становить 78%, чого для перегляду фільмів та іншого контенту більш ніж достатньо.

Апаратна складова телевізора включає процесор Quad A55 із графічним чипсетом Mali G52. Зі швидкодією йому допомагають 2 ГБ оперативної пам'яті. Також є вбудоване сховище на 16 ГБ, яке точно стане в нагоді для встановлення додатків та ігор, адже модель працює під управлінням ОС Android TV 10. «З коробки» тут відразу доступний YouTube, кінозали Amazon Prime Video та Netflix.

Програмна оболонка також дає змогу легко передавати на великий екран контент з мобільних гаджетів (технологія Chromecast) і допускає управління голосом (у тому числі через діалог з Google Assistant). А ще телевізор може стати центром контролю за еко-системою розумного дому та всіма її смартдевайсами.

Крім того, разом з моделлю пропонується зручний пульт: він має кнопки швидкого доступу до ходових сервісів і працює по Bluetooth, тобто «цілитися» їм в екран не потрібно.

Як бонус варто виділити всеїдність пристрою по відношенню до аудіокодеків (DTS, Dolby Audio, DTS-HD) і HDR-форматів (HDR10, Dolby Vision). Але чекати дива від контенту з розширеним динамічним діапазоном все ж таки не варто: різниця на тлі SDR-вмісту буде не сильно вираженою.

Xiaomi Mi TV P1E 65 – великий телевізор для фанатів бренду та всіх тих, хто цінує зручні органи управління.

+7 фото
Підсвічування Direct LED, AirPlay 2, порти HDMI 2.1 із актуальними технологіями.
Відчутних недоліків не виявлено.

У лінійці LG 2023 року 65-дюймовий телевізор представляє одну з початкових, але не наймолодшу серію – UR. Вона поєднує 4K-моделі з розумними функціями. За розкриття останніх тут відповідає фірмова платформа webOS 23 New Home. У ній трохи оновили інтерфейс, тому навіть на стартовій сторінці можна знайти рекомендований контент із встановлених додатків та сервісів. Операційна система працює швидко і плавно, за що відповідає процесор 5 Gen 6, а навігація звично зрозуміла та проста.

До смартбонусів LG 65UR7800 належить виведення на екран спортивних сповіщень, у тому числі про майбутні матчі улюбленої команди та їх результати. Крім того, реалізована функція AirPlay 2, з якою спрощується потокова передача контенту з гаджетів Apple та управління відтворенням.

Як і більшість сучасних телевізорів з роздільною здатністю Ultra HD 4K, модель вміє масштабувати зображення, покращуючи якість менш детального відео. До важливих бонусів (як для початкового класу пристроїв) належить наявність підсвічування Direct LED. Воно сприяє зростанню контрастності та рівномірному відображенню темних відтінків без небажаних засвітів. Заявлено підтримку HDR10, хоча завищених очікувань при перегляді відповідного контенту мати не варто.

Ще передбачені цілком стандартні 20-ватні динаміки з Dolby Digital та функцією AI Sound – для імітації об'ємного звучання формату 5.1.

Телевізор здатний порадувати невибагливих геймерів: тут хоч і стандартні 60 Гц, але є відразу 3 роз'єми HDMI 2.1 з підтримкою актуальних технологій. Так, ALLM автоматично активізує ігровий режим, а VRR забезпечить варіативну частоту оновлення геймінгу без «розривів кадру».

Є у моделі і можливість для поліпшення. За замовчуванням в комплекті стандартний пульт, але можна докупити фірмовий Magic Motion. Він, наприклад, дасть можливість взаємодіяти з телевізором голосом (включно з асистентом Alexa) і більш гнучко налаштовувати звук (з урахуванням акустичного фону), а також зробить управління зручніше, адже працює як указка.

LG 65UR7800 – гідний вибір для любителів ігор та власників «яблучних» гаджетів (завдяки AirPlay 2) з потенціалом для «апгрейду».