Пристроїв з подібними функціями на ринку представлено чимало, і всі хороші моделі зібрані в нашому каталозі полірувальних машин. А за допомогою порівняльної таблиці ви можете ознайомитися з характеристиками п'яти машинок, представлених у статті.

+16 фото
+2 відео
 
Ціна, велика швидкість, мала вага.
 
 
Короткий шнур, схильність до перегріву.
 

Машинка Sturm AG919CP — це класичний зразок бюджетного полірувального інструменту для побутових потреб. Вона цілком впорається з простими завданнями, на зразок самостійної полірування ЛКП на автомобілі або відновлення пластикових поверхонь фар. У домашній майстерні її можна використовувати для брашірованіе деревини з допомогою залізних і нейлонових щіток або очищення листового металу від іржі.

Полірувальна машинка Sturm — це легка (2.3 кг) і швидкісна модель (до 4200 об/хв). З допомогою механічного регулятора (у вигляді коліщатка з 6 фіксованими положеннями) швидкість можна змінювати від 800 об/хв до максимуму, підлаштовуючись під умови роботи та особливості оброблюваної поверхні.

Через не найдосконалішого двигуна (незважаючи на солідну споживану потужність 1400 Вт) машинка може «захлинатися» на високій швидкості при великому навантаженні. Тому іноді при поліруванні площин штатну полірувальну підошву діаметром 180 мм краще міняти на 150-міліметрову насадку, щоб не зіткнутися з нестачею потужності. Охолодження мотора реалізовано не найкращим чином, так що кожні 15 – 20 хвилин варто робити паузи в роботі, щоб не перегріти двигун. Зустрічаються нарікання і на шнур живлення: він короткий (2 м), а оплетка тверда і ламається на морозі.

Загалом дана модель повністю відповідає філософії марки Sturm, яка полягає в тому, щоб випускати простий і недорогий інструмент для побутових завдань і не надто інтенсивного використання. Певні недоліки полірувальної машинки Sturm AG919CP повністю компенсуються її низькою ціною.

Альтернативою даної моделі може вважатися машинка Einhell Car Classic CC-PO 1100/2 E Ціна від 2 544 до 3 296 грн.. Вона схожа і за характеристиками, і за ціною.

+6 фото
+1 відео

Машинка Hyundai G 1500 — це недорога «робоча конячка». З її допомогою зручно виконувати операції по фінішній обробці різних поверхонь: металевих, кам'яних, дерев'яних, а також лакофарбових покриттів. Але є нюанс: для цього потрібні сильні руки, адже інструмент важкуватий (3.5 кг). «Зайві» 300 – 500 грам, на які вага даної машинки більше, ніж у багатьох конкурентів, можуть зробити ваш робочий день нестерпним. З іншого боку, при обробці плоских горизонтальних поверхонь збільшений вага є навіть в деякому роді перевагою, адже більш важкі машинки самі притискаються до оброблюваного виробу.

Машина спроєктована для тривалої невпинної роботи. У неї надійний двигун потужністю 1400 Вт, який не перегрівається під навантаженням, ні на малих обертах. Ви зможете довго працювати зі 180-міліметрової оснащенням без перекурів і пауз. Корпус редуктора зроблений з міцного магнієвого сплаву. Ручка переставляється під праву або ліву руку. Шестишвидкісна регулювання оборотів дозволяє вибирати оптимальний режим, враховуючи особливості оброблюваного матеріалу і характеристики полірувальної пасти або мастики. Для повного щастя не вистачає тільки функції підтримання обертів під навантаженням, але досвідчені майстри вміють працювати і без неї.

При вартістю менше $100 машинка Hyundai G 1500 являє собою оптимальний баланс між ціною і якістю. Це пристойний, надійний і далеко не «одноразовий» інструмент. Вона підійде вам, якщо ви займаєтеся (не в промислових масштабах) поліруванням граніту або штучного каменю, наведення лиску на лаковану меблі або усуненням недоліків на ЛКП автомобілів.

У інших виробників теж є схожа техніка. Зверніть увагу, приміром, на машинку Stanley STGP1318K — вона така ж за характеристиками і всього трохи дорожче, але бренд Stanley більш відомий у світі електроінструменту.

+9 фото
+2 відео
 
Підтримання обертів, є низькі обороти.
 
 
Короткий шнур.
 

По співвідношенню ціни і якості Stanley SP137 є однією з найкращих мережевих полірувальних машин серед моделей, що мають 180-міліметрову підошву. Вона дозволяє полірувати поверхню кузова авто, видаляти плями та тьмяні місця на ЛКП, затирати «піскострумінь» на лобових стеклах і відновлювати прозорість пластикових елементів оптики.

Акуратна і бережна робота машинки забезпечується константною електронікою. Функція підтримання постійної частоти обертання гарантує, що ви не «запорете» поверхню ЛКП автомобіля, якщо випадково збільшите навантаження. Електроніка дозволяє гнучко і точно регулювати швидкість у всьому робочому діапазоні. Низька мінімальна межа оборотів (500 об/хв) дуже корисна тим, хто доглядає за кузовом авто з допомогою рідких поліролей, тому що на такій швидкості не утворюються бризки.

У машинки зручна D-подібна ручка (замість неї можна встановити і звичайну пряму рукоятку, якщо у вас вже є болгарка Stanley або інша відповідна КШМ). Кабель живлення приєднується до корпусу через обертову муфту, що захищає оплітку від стирання і заломів. Але довжини шнура відверто замало для того, щоб з повним комфортом переміщатися навколо автомобіля.

Інструмент Stanley взагалі-то вважається побутовим, але дана модель позиціонується, як професійна. Виробник заявляє, що ресурс всіх вузлів і механізмів становить не менше 200 годин роботи. Якщо врахувати, що для того, щоб відполірувати автомобіль і покрити його воском, потрібно близько 5 годин, то автомайстерні віддадуть перевагу, швидше, інструмент Bosch, Makita, чи DeWALT. А ось власникам авто, які люблять самостійно доглядати за своїми транспортними засобами, ресурсу полірувальної машинки Stanley SP137 вистачить на багато років.

+9 фото
+3 відео
 
Мала вага, плавний пуск і підтримання обертів, електронний захист двигуна.
 
 
Ціна.
 

Машинка Bosch GPO 14 CE Professional — це професійний інструмент без усяких застережень. Її можна використовувати для будь-полірувальних робіт, але найкраще він підходить для обробки складних профільних поверхонь на зразок автомобільних кузовів. Завдяки малій вазі інструменту (всього 2.5 кг) ви зможете довго працювати, не відчуваючи втоми в руках.

Якість, характерне для всіх шліфувальних машин Bosch, відчувається в кожній деталі: від ергономічної рукоятки з м'якою гумовою накладкою до редуктора, покритого пластиком. Пластикове покриття на редукторі захистить ваші руки, якщо вам раптом знадобиться зняти D-подібну рукоятку, щоб дістатися до важкодоступних місць.

Машинка доверху «нафарширована» електронікою. У неї є точне регулювання швидкості обертання шпинделя, функція «плавний пуск» для акуратного старту і стабілізація обертів для роботи з постійною швидкістю під навантаженням. Завдяки таким «помічникам» ви точно не залишите пріжогов і відмітин навіть на самому делікатному лакофарбовому покритті. Електронний захист двигуна і самоотключающіеся щітки запобігають пошкодженню двигуна при перевантаженнях.

Машина Bosch GPO 14 CE Professional — відмінний інструмент для тих, хто заробляє гроші поліруванням автомобілів. До неї випускається велика кількість аксесуарів і витратних матеріалів: опорні тарілки будь-якого розміру, полірувальні губки різної жорсткості, чохли з натуральної овчини і штучної вовни і багато іншого. В захваті залишаться і майстри-меблярі, віддають перевагу продукцію Bosch будь-якого іншого інструменту. Але ось для звичайних користувачів ціна даної моделі явно зависока.

+13 фото
+9 відео
 
Плавний пуск і підтримання обертів, тиха робота.
 
 
Ціна, велику вагу.
 

Полірувальну машинку Makita 9237CB не можна назвати легкою (вона важить 3.4 кг), адже аналогічний інструмент того ж класу потужності буває на півкілограма і навіть кілограм легше. Але інших серйозних недоліків (якщо закрити очі на ціну) у неї немає. Тому ця модель є однією з найпопулярніших серед полірувальних машинок з тарілками до 180 мм.

З таким інструментом зручно виконувати делікатну роботу, що вимагає дбайливого поводження. Машинка оснащена обмежувачем пускового струму і електронікою, яка підтримує обороти на постійному рівні в разі зміни навантаження. Ці функції необхідні, щоб повністю виключити огріхи при фінішній шліфовці і поліровці дорогих автомобільних ЛКП. Редуктор ізольований пластмасою. За нього можна триматися, якщо знадобиться зняти передню рукоятку. До того ж, така ізоляція зменшує теплове вплив на оброблювану поверхню, і менше шансів перегріти лак. На всіх швидкостях машинка працює гладко і тихо (не голосніше 94 дБ — це не так вже голосно для пристрою з двигуном на 1200 Вт), що важливо для майстрів, які використовують інструмент по кілька годин за один захід.

Професійну машинку Makita 9237CB варто купити, якщо для вас обробка автомобільних кузовів, виробництво лакованої меблів або полірування виробів з каменю є не хобі, а повсякденною діяльністю. Але ціна цієї моделі «кусається». Тому для роботи у гаражі або домашньої майстерні серед обширної модельної лінійки полірувальних машин Makita варто вибрати щось подешевше.